Kies jouw land.

Zou je parket aanraden in een ruimte waarin wel eens zware stukken verplaatst zullen worden over de vloer?

Van toepassing voor

  • Parket

Farm

Het verplaatsen van een meubel op zich zal geen sporen nalaten, het verslepen wel.  Zware meubels dienen bij een parket, maar ook bij een laminaat, een klikvinylvloer en zelfs bij veel keramische tegels opgetild te worden. En toch kan je zeker voor een parketvloer kiezen.

De hardheid van eik

Bij een eiken parket ben je beperkt tot de hardheid van eik. Dit is een gegeven van de natuur waar je niet rond kan. Eik is een relatief harde houtsoort – harder dan den of spar bij voorbeeld – maar als er zware voorwerpen op vallen of versleept worden, zal dit putjes opleveren. Een sterke vernis kan dit enigszins opvangen, maar de vloer zal met tijd ook sporen vertonen (barstjes, dofheid, …) 

De afwerking van je parket

Wij zouden eerder een geolied parket aanraden. De vloer wordt dan beschermd tegen water en vuil door het vullen van de houtporiën met olie.  Eventuele schade kan je lokaal oplossen.

Bij een vloer afgewerkt met vernis leg je een beschermlaagje op de vloer. Door het slepen van de meubels zullen er krasjes in het vernis komen en kan dit water doorlaten waardoor de vloer beschadigd raakt. Om eventuele schade te herstellen bij een gevernist parket moet steeds de volledige vloer geschuurd en opnieuw afgewerkt worden.

Het karakter van jouw vloer

Het mooie van parket is net dat de vloer in de loop van de tijd een ziel krijgt door de gebruikssporen. De vloer gaat een verhaal vertellen en een unieke uitstraling krijgen. Visueel kan je dat ook wel opvangen door te kiezen voor een erg rustieke collectie (bv Farm of Chalet). Deze collecties hebben van nature meer knopen, barsten en grotere kleurvariaties waardoor strepen minder zullen opvallen.

Jouw karakter

Uiteindelijk speelt het ook een grote rol hoe je zelf bent of ermee omgaat. De ene persoon is heel secuur en wil het strak houden, de andere persoon is iets nonchalanter en houdt juist van die extra patine.

Misschien moet je eens de proef op de som nemen? Bestel een gratis staal!

Meer over Over parket

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510