Kies jouw land.

Hoe onderhoud je een gevernist parket?

Van toepassing voor

  • Parket

Eerste behandeling na installatie

Na installatie kunt u onmiddellijk starten met het gewone onderhoud, met de Bona Cleaner. Er is geen speciale behandeling nodig.

Regelmatig onderhoud

Voor het regelmatig onderhoud (om de 1 à 2 weken) van uw parket afgewerkt met matte vernis kunt u dweilen met een weinig water waaraan u het gepaste onderhoudsproduct toevoegd. Wij raden Bona Cleaner aan. Dit product is uitstekend voor het reinigen van verniste houten vloeren.

1. Verwijder het vuil / zand etc. met een stofzuiger, borstel of droge mop. Gebruik bij het stofzuigen een geschikte borstel voor parket.

2. Voeg Bona Cleaner toe aan lauw dweilwater in de verhouding: 1 dl op 10 liter. Respecteer steeds de verhouding! Dweil in de lengterichting van de planken en gebruik nooit overvloedig water.

3. Laat de vloer drogen alvorens te betreden.

Jaarlijks onderhoud

Bona Polish Mat is een kant-en-klaar watergedragen polish en speciaal ontwikkeld voor het behandelen van verniste houten vloeren. Het geeft een extra bescherming tegen slijtage en vocht. Het oppervlak blijft mooi en langer glanzend.

1. Verwijder het vuil / zand etc. met een stofzuiger, borstel of droge mop. Gebruik bij het stofzuigen een geschikte borstel voor parket.

2. Breng de polish met kleine druppels aan op de vloer. Het product moet niet verdund worden, het verbruik is circa 50 m²/liter. Verdeel de Bona Houten Vloer Polish gelijkmatig over het vloeroppervlak met een spons of mop. De opbrengpad niet van de vloer afhalen; luchtbellen kunnen een ongelijkmatige glans veroorzaken. Het beste is om te beginnen aan één kant van de kamer en geleidelijk naar de andere zijde te werken.

3. Laat de vloer gedurende 2-4u drogen voor gebruik. Reinig gereedschap na gebruik.

Onderhoudsset – Vernist parket

Het perfecte onderhoud voor uw vernist parket

In de Lamett onderhoudsset voor vernist parket vindt u twee onderhoudsproducten:

  • Bona Houten Vloeren Reiniger is geschikt voor het regelmatig onderhoud van uw parket met matte vernis. (1l)

  • Bona Houten Vloeren Polish is een kant-en-klaar watergedragen polish en speciaal ontwikkeld voor het gebruik van verniste houten vloeren. Het geeft een extra bescherming tegen slijtage en vocht. Het oppervlak blijft mooi en langer glanzend. (1l)

bona-cleaner-polish-1000x1000

Meer over Onderhoud

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510