Kies jouw land.

Zuid-Franse rivièrastijl

Tijdens de pandemie ontstond er een golf van waardering voor lokale tradities en vormgeving. Die trend is nu stilaan mainstream.

Trend Pics i.s.m. Hilde Francq van Francq Colors.

riviera

Een vleugje retro en veel zon

In plaats van wereldwijde eenheidsworst, hunkeren we naar typerende, unieke producten. Design wordt hyperlokaal: meubilair en decoratie verwijzen naar traditionele vormgeving, met de nadruk op lokale materialen en processen. Stro, gras en vlas worden bijvoorbeeld veel gebruikt, vaak in hun natuurlijke vorm of gekleurd met natuurlijke pigmenten. Ook zachte steentinten - matte zand- en kalksteen of ongeglazuurde baksteen – zijn typisch voor deze trend.

riviera-1
riviera-2
riviera-3

Het brocante- en antiekgevoel komt terug in de voorkeur voor nostalgische patronen zoals de klassieke ruit, dikke strepen in warme tinten en bloem- of plantmotieven. Er mogen ook kleine imperfecties zitten in het textiel, je mag zien dat het handgemaakt is. Die elementen van brocante en folklore zijn verbonden aan de tradities van een specifieke regio. De trend zal er dus op elk continent anders uit zien. Zo zien we al handgemaakt keramiek uit uiteenlopende lokale tradities. Bij ons neemt de stroming vaak de vorm aan van de zonnige Zuid-Franse Rivièra-stijl, met z’n zachte nudes, roze en lichtgeel verantwoordelijk voor de zomerse sfeer in het toch al warme kleurenpalet.

riviera-4

Het retro-oranje, mosterd en de bruin- en beigetinten ademen de sfeer van brocantemarkten en vintagewinkels. Het alomtegenwoordige geel brengt een nostalgisch gevoel. Daarnaast is er ruimte voor meer natuurlijke combinaties van beige- en zandtinten.

Een licht-rustieke tot rustieke vloer met knopen, veel kleurverschillen en een warm, doorleefd gevoel brengen veel charme in een woning.  Het spel van licht en schaduw doorheen de dag maken parket extra mooi en bijzonder om op te leven.

Geïnspireerd door de rivièrastijl en op zoek naar parket dat hier naadloos bij aansluit?
Bekijk dan zeker: 

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

banner-50tinten-2000x650

50 tinten grijs

Trends, kleuren en vormen zijn steeds in beweging. Ontdek de laatste trendkleuren en materialen geïnspireerd op de maan. 

Meer lezen
viva magenta hero

Kleur in je interieur - Kleurtrends 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kleuren. En ook al is een interieur niet zo onderhevig aan de laatste trends zoals de kleren in je kleerkast. Met een likje verf of leuke accessoires breng je een frisse wind in je interieur.

Meer lezen
keuzes 2000x650

Via lifestylekeuzes bijdragen aan een betere wereld

We hebben graag wat tijd voor onszelf, maar willen ons tegelijk ook verbonden voelen met familie, vrienden, collega's, ... en bij uitbreiding de maatschappij. Via onze lifestylekeuzes kunnen we bijdragen aan een betere wereld.

Meer lezen