Kies jouw land.

Via lifestylekeuzes bijdragen aan een betere wereld

We hebben graag wat tijd voor onszelf, maar willen ons tegelijk ook verbonden voelen met familie, vrienden, collega's, ... en bij uitbreiding de maatschappij. Via onze lifestylekeuzes kunnen we bijdragen aan een betere wereld.

keuzes 2000x650

We beseffen dat we niet langer zomaar wat kunnen consumeren. We willen ethisch verantwoorde producten: geproduceerd met een negatieve CO2-uitstoot, in faire arbeidsomstandigheden, met plantaardige materialen…  Een parketvloer brengt letterlijk en figuurlijk een stuk natuur in huis.

Het is niet meer hip om op te scheppen over je verre vliegtuigvakantie, wel over hoe ecologisch je leeft. Merken moeten daarom eerlijk en transparant zijn, en niet alleen over hun ecologische voetafdruk. Ook andere ethische thema’s als diversiteit, genderneutraliteit, culturele identiteit en inclusiviteit spelen mee. Merken worden beloond voor hun oprechte inspanningen op dat gebied. Zeker wie de jongere generaties consumenten wil aanspreken, moet zich daarvan bewust zijn.

Warme kleuren en een vleugje petrol

De ethisch bewuste consument is een hoopvolle wereldverbeteraar. Het is dan ook een optimistische trend met warme tinten als oranje, geel en rood. Het basispalet bevat dan weer kleuren die verwijzen naar ecologie en recyclage. De zand- en aardetinten komen terug in vloer- en wandbekleding maar ook in de onbewerkte materialen van meubels en objecten. Het blauw en groen krijgt een petroleum tintje.

reward-1

Duurzaam (her)gebruik is cruciaal bij de inrichting van het interieur. Zo krijgen gerecycleerde materialen, zoals vilt van PET-flessen of andere plastics, voorrang. Nog een voorbeeld zijn afgedankte bouwmaterialen die opgewaardeerd worden tot esthetisch verantwoorde interieuritems. De repair-esthetiek is alomtegenwoordig: spullen herstellen, beperkt immers de afvalberg. Parket heeft een eiken  toplaag van minimum 2,5 mm dik.  Dit zorgt ervoor dat de vloer verschillende keren opgeschuurd kan worden zodat hij - zelfs na 40 jaar - nog steeds even mooi oogt. 

reward-2
reward-3
reward-5

Zelfs nieuwe items zien eruit alsof ze gerepareerd werden. Het geheel mag dus zeker niet te afgelikt ogen: imperfecties mogen, bijvoorbeeld in het glazuur van keramiek of bij handgeweven textiel. Naden en stiksels worden niet weggestopt, het maakproces moet zichtbaar blijven. Patchwork (de manier bij uitstek om textiel te upcyclen) is dé grote trend, en niet alleen als het typische lapjespatroon. De mix & match-feel wordt opgeroepen in motieven, door de schikking van objecten en materialen of bijvoorbeeld door naden in de vloerbekleding.

reward-4

Geïnspireerd door deze trend en op zoek naar parket dat hier naadloos bij aansluit?
Bekijk dan zeker: 

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

banner-50tinten-2000x650

50 tinten grijs

Trends, kleuren en vormen zijn steeds in beweging. Ontdek de laatste trendkleuren en materialen geïnspireerd op de maan. 

Meer lezen
viva magenta hero

Kleur in je interieur - Kleurtrends 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kleuren. En ook al is een interieur niet zo onderhevig aan de laatste trends zoals de kleren in je kleerkast. Met een likje verf of leuke accessoires breng je een frisse wind in je interieur.

Meer lezen
riviera

Zuid-Franse rivièrastijl

Tijdens de pandemie ontstond er een golf van waardering voor lokale tradities en vormgeving. Die trend is nu stilaan mainstream.

Trend Pics i.s.m. Hilde Francq van Francq Colors.

Meer lezen