Kies jouw land.

Kleur in je interieur - Kleurtrends 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kleuren. En ook al is een interieur niet zo onderhevig aan de laatste trends zoals de kleren in je kleerkast. Met een likje verf of leuke accessoires breng je een frisse wind in je interieur.

viva magenta hero

We kennen allemaal de effecten van kleur op ons gemoed: een koel blauw of warm terra, het maakt een groot verschil. Elk jaar roepen verschillende experten een bepaald kleur als 'Kleur van het jaar'. Welke kleuren zijn er hot in 2023? En vooral, hoe implementeer je ze in je interieur?

Viva Magenta - Pantone-kleur van het jaar

Pantone heeft na Very Peri in 2022 gekozen voor Viva Magenta (Pantone 18-750). Een tint die vitaliteit, kracht en sterkte uitdrukt, en geïnspireerd is door de natuur en de wereld om ons heen.

“Het is een onconventionele kleur voor een onconventionele tijd” zegt Laurie Pressman, vice-president van het Pantone Color Institute. Flirtend tussen rood, roze en paars nodigt Viva Magenta ons uit om nieuwe deuren te openen, de toekomst in te duiken en de slechte herinneringen van de afgelopen jaren op te bergen.

In het interieur is het nogal een intense kleur. Maar met accessoires in deze vrolijke kleur breng je meteen een lentegevoel in je interieur

(foto: shutterstock)

viva magenta pantone

Vining Ivy - Histor-kleur van het jaar

Als het aan Histor ligt, brengen we meer rust en balans in het interieur met de blauw-groene (of is het groen-blauwe?) Vining Ivy. De verfproducent mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert.

Deze trendkleur combineert perfect met neutrale beige tinten die kenmerkend zijn voor bv de Japandi-stijl.

(foto: Histor)

vining ivy

Wild Wonder - Flexa-kleur van het jaar

Een stuk rustiger dan Viva Magenta of Vining Ivy, maar allesbehalve saai. Deze natuurlijke geeltint biedt volgens Flexa een verbinding met de natuur en helpt ons de magie van de natuur in huis te halen.

Deze kleur is de meest veelzijdige van de drie, als je het ons vraagt. Hij kan op verschillende manieren gecombineerd worden: kalm en rustig met andere neutrale tinten of als basis waar andere, meer uitgesproken kleuren prachtig bij uitkomen.

(foto: Flexa)

Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2023-Lush-Colours-LivingRoom-Inspiration-Global-1

Raspberry Blush - Benjamin Moore kleur van het jaar

Instant coup de foudre met deze Raspberry Blush. Benjamin Moore omschrijft deze kleur als een levendige tint van koraal, getint met roze, deze elektrische tint is de definitie van charismatische kleur.

Raspberry Blush staat voor uit je comfortzone komen en iets nieuws durven verkennen. Het is een absolute statement kleur. Geschikt voor een accentmuur of hier en daar een eye catcher.

(foto: Benjamin Moore)

Benjamin Moore_Raspberry Blush_892x400

Foto header: Shutterstock

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

banner-50tinten-2000x650

50 tinten grijs

Trends, kleuren en vormen zijn steeds in beweging. Ontdek de laatste trendkleuren en materialen geïnspireerd op de maan. 

Meer lezen
riviera

Zuid-Franse rivièrastijl

Tijdens de pandemie ontstond er een golf van waardering voor lokale tradities en vormgeving. Die trend is nu stilaan mainstream.

Trend Pics i.s.m. Hilde Francq van Francq Colors.

Meer lezen
keuzes 2000x650

Via lifestylekeuzes bijdragen aan een betere wereld

We hebben graag wat tijd voor onszelf, maar willen ons tegelijk ook verbonden voelen met familie, vrienden, collega's, ... en bij uitbreiding de maatschappij. Via onze lifestylekeuzes kunnen we bijdragen aan een betere wereld.

Meer lezen