Kies jouw land.

Architectenwoning X Bergamo

Het huis van Wendy en Sebastien is het ‘specialleke’ van de straat. De gezinswoonst werd bekleed met 32.000 dakpannen, heeft drie puntdaken en een gevel zonder deuren of ramen. Benieuwd of ze binnen ook zo’n gedurfde keuzes maakten?

living

“We wonen hier sinds april 2019 na een verbouwing van twee jaar. Het had vast sneller gekund, maar we hebben ontzettend veel zelf gedaan. Van het ontwerpen van een nieuw grondplan tot het uitgraven van de riolering, en van het aansluiten van de elektriciteit tot het plaatsen van de vloer. Het was een leerrijke periode waar zeker niet alles volgens plan liep, behalve misschien de installatie van onze parket.”

Vroeger was deze woning een rechthoek met een dak erop, de oervorm der huizen. Door het huis op te delen in drie zones en deze te verschuiven ten opzichte van elkaar, creëerde het duo verschillende patio’s waardoor het licht in elke ruimte overvloedig binnenvalt. Door alle doorkijkjes is er een enorme connectie met het groen rondom het huis én kunnen ze ook hun eigen huis zien van binnenuit. Best uniek!

ParquetVinyl-W+S-©BuroBonito-29

Het is niet vreemd dat mensen vaak verrast reageren als Wendy & Seba vertellen dat dit een gerenoveerde woning is, want door de atypische vorm lijkt het een nieuwbouw. Enkel de locatie en oriëntatie van de keuken is bewaard gebleven. “Hierdoor hebben we tijdens het koken hetzelfde uitzicht op de tuin hebben als mijn grootmoeder” vertelt Wendy. “Zo herhaalt de geschiedenis zich toch een beetje, al hebben we niet het gevoel dat we in het huis van iemand anders leven.”

“Ons huis is verre van afgewerkt, maar de kinderen zijn momenteel onze prioriteit. Welke zaken we aanpakken, hangt eigenlijk van hen af. Zo was het best handig om een vloer te hebben eenmaal ons zoontje begon te kruipen en leek het ons ook fijn om hem in een moddervrije tuin te kunnen laten spelen. De tuin had oorspronkelijk absoluut geen prioriteit, zo zie je maar…”

Er werd heel bewust gekozen voor parket beneden en Parquetvinyl boven. In de leefruimte en eetkamer viel de keuze voor een vloer met wat patine, boven werd geopteerd voor gebruiksgemak.

bergamo-look-unfinished-38 (Custom)
leefruimte

Het koppel koos voor de collectie Bergamo Look Unfinished. De planken hebben een strakke en warme look, zonder knopen. Dit past bij hun Scandinavische interieurstijl. Het is trouwens geen toeval dat de parket lijkt op de Parquetvinyl boven: in de showroom van Lamett werden zowel de parket als vinyl gekocht en konden dus makkelijk stalen vergeleken en gematcht worden.

Materiaalkeuze was vrij makkelijk voor Wendy & Seba; ze zien dezelfde dingen graag. “Om onze parket te kiezen hebben we een front van onze keuken meegenomen en de vloeren daarop afgestemd. Meteen een tip aan andere bouwers en verbouwers: kijk naar de vaste elementen in je woning – niet naar de meubels die je al hebt – en pas je vloer daaraan aan. Zoals een vloer en een keuken: die zijn allesbepalend voor je interieur en blijven vaak ook langer aanwezig in huis. In tegenstelling tot een zetel of tafel, die je vaak al na een tiental jaar vervangt.”

speelruimte
keuken
wendyseba

Hoewel de buitenkant van het huis nogal opvalt, is het wel de bedoeling dat het mettertijd opgaat in het groen. Er worden binnenkort nog enkele bomen aangeplant en de dakpannen zullen er binnen enkele jaren ook verweerd uit zien. “We houden wel van een zekere ruwheid, maar liever niet binnen: in ons interieur zien we graag zachte, lichte en veel natuurlijke materialen. In combinatie met de vele ramen ervaren we hier echt zo’n gevoel van openheid. Hier komen we tot rust.”

Bedankt voor jullie woonverhaal, Wendy & Seba!

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

lmt-bashir-abdi-banner

Het Parket Portret van Olympisch medaillist Bashir

Marathonkampioen Bashir Abdi is één en al inspiratie. Zijn talent en doorzettingsvermogen brengen hem naar alle hoeken van de wereld, maar zijn hart ligt in Gent. Hier, omringd door zijn gezin op de vloer in zijn woonkamer, komt Bashir tot rust.

Meer lezen
Lamett-Project-Balegem-Carcassonne-Blanco1

Carcassonne als basis voor een stijlvol interieur

In deze moderne villa is parket de uitgesproken keuze voor vloerbekleding, waar strakke lijnen en een eigentijdse stijl samensmelten met de warme, rustgevende tonen van het natuurlijke hout.

Meer lezen
MariaVanBoergondiestraat9201Gent22

Tenda schittert als parket in een small living space.

Ontdek deze kleine, maar slim ontworpen leefruimtes. Doordrenkt met duurzame materialen, waar comfort en stijl elkaar omarmen.

Meer lezen