Kies jouw land.

Parket in kleine ruimtes

Zowel in een grote als in een kleine ruimte is parket altijd een sfeerbrenger.  Hout zorgt voor rust en evenwicht.  Toch zijn er een aantal tips waar je beter rekening mee houdt als de ruimte niet te groot is.

hero kleine ruimtes 2

1. Licht creëert ruimte

Donkere vloeren geven de kamer een hoog cocoon-gehalte, maar verkleinen ze optisch.  Met een naturelle, bleke tint oogt de ruimte groter.  Ook de lichtinval speelt hier een belangrijke rol: hoe meer natuurlijk licht in de ruimte, hoe groter die zal lijken. 

2. Smal & elegant

Parketplanken heb je in alle maten: van smal tot extra breed.  Een kleinere ruimte zal meer tot haar recht komen met smallere planken, bv. 15 of 19 cm breed.  Voor je de vloer installeert, speel ook eens met de legrichting van de planken.  Verbazend wat een verschil dit kan maken.

kleine ruimte 550 x 487
gang oslo mont blanc 251 x 334
vienna 251 x 334
kleine ruimte 251 x 334

3. Visgraat

Een visgraat of mozaïekpatroon heeft veel klasse, maar is eerder weggelegd voor grote ruimtes.  In een kleine kamer mist deze legwijze zijn effect.  Bovendien heb je veel verlies bij installatie en wordt het al snel een duur project.

FQ - Oslo HB Pure 1 (Large)
Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

banner-plinten-2000x650

Plinten: de kers op de taart

Plinten, you love them or you hate them. In het eerste geval wil je ze zo onopvallend mogelijk hebben, maar misschien wil jij er wel een eye catcher van maken; Beide opties kunnen!

Meer lezen